Autoschade melden via de mobiele telefoon

Autoschade melden via de mobiele telefoon

Autoschade melden via de mobiele telefoon wordt steeds gemakkelijker, bijvoorbeeld dankzij een app van het Verbond van Verzekeraars. Het gaat om de Mobiel Schade Melden-app, beschikbaar voor Android en iOS. De app maakt het in 8 stappen mogelijk om mobiel schade te melden en daarmee netjes te voldoen aan alle voorwaarden die daaraan worden gesteld.

Schade melden in 8 stappen

Het is binnen de app allereerst van belang om foto’s te maken en getuigen te benaderen. Door foto’s te maken van de schade en de situatie ontstaat er voor de verzekeraar een goed beeld. Bovendien is het van belang om gegevens van de getuigen te noteren. Daarna is het met de autoschade app mogelijk om de schademelding te starten. Dit begint met het selecteren van het type voortuig en het type ongeval dat er heeft plaatsgevonden. Vervolgens is het van belang om de gegevens van de bestuuder(s) te noteren, zodat duidelijk is wie we bij het ongeval betrokken zijn. De vierde stap van het mobiele schade melden bestaat uit het daadwerkelijke melden en het aangeven van eventueel letsel van de slachtoffers.

Het autoschade melden via de mobiele telefoon vraagt vervolgens om een beschrijving van de situatie. Het is van belang om aan te geven hoe de schade is ontstaan, wie waar vandaan kwam en hoe u reed. Controleer daarna de gegevens door goed naar de samenvatting te kijken en ga daarna pas verder naar de volgende stap.

De volgende stap bij het autoschade melden via de mobiele telefoon bestaat uit het bevestigen van de schademelding. Dit kan door middel van een SMS code van de andere partij. Die partij krijgt de hele melding en een SMS code toegestuurd, zodat u dit samen kunt afhandelen. Vervolgens kunt u naar huis om daar eventuele extra informatie toe te voegen.