Autoruit vervangen en dekking

Autoruit vervangen en dekking

De autoruit vervangen en daarvoor gebruik maken van de autoverzekering? Dit is mogelijk indien u minimaal een WA Beperkt Casco dekking heeft. Die dekking is belangrijk, aangezien u met een WA dekking geen gebruik kunt maken van de dekking voor ruitschade.
Houd er bovendien rekening mee dat er sprake kan zijn van een eigen risico. Het is daarnaast tevens gebruikelijk dat de verzekeraar een aantal herstelpunten aanwijst. U kunt bij die garages terecht om een nieuwe ruit te laten plaatsen.

Tip: checken of een auto al eens een nieuwe autoruit kreeg? Kijk in de ruit naar het stukje tekst met onder andere het merk. Staat het autologo er niet bij afgedrukt? Dan is het geen originele ruit meer.

Kosten en eigen risico

Door gebruik te maken van de autoverzekering voor de nieuwe autoruit hoeft u de kosten daarvoor niet helemaal zelf te betalen. Niet helemaal, omdat er wel sprake kan zijn van een eigen risico. Het is gebruikelijk dat u bijvoorbeeld €150 eigen risico dient te betalen, om de autoruit te kunnen laten vervangen. In sommige gevallen nemen de garages die kosten voor hun rekening. U kunt de autoverzekering dan gebruiken voor een gratis nieuwe autoruit, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Adres om de ruit te laten vervangen

Houd er rekening mee dat u in veel gevallen gebonden bent aan een aantal vaste garages. Dit zijn adressen die de verzekeraar heeft uitgekozen, vanwege de onderlinge afspraken die er daarmee zijn gemaakt. Op die manier kunt u de autoruit vervangen en de kosten volledig laten vergoeden of een lager eigen risico betalen.

Zodra u de autoruit wilt vervangen en daarvoor gebruik wilt maken van de autoverzekering is het verstandig om deze zaken even te controleren. U voorkomt daarmee vervelende verrassingen en eventuele hogere kosten.