Autoradio gestolen en de autoverzekering

Autoradio gestolen en de autoverzekering

Uw autoradio gestolen en wilt u weten wat u daaraan kunt doen? U kunt de radio helaas niet zomaar terugkrijgen. Het is in plaats daarvan van belang om u te wenden tot de autoverzekering. Zorg ervoor dat u bij de verzekeraar doorgeeft wat er aan de hand is. Tip: schrijf terwijl u de autoradio nog heeft al een keer op om welk merk het gaat. Of zorg ervoor dat u de bon bewaart, zodat u bij een eventuele diefstal alle benodigde gegevens bij de hand heeft. Dat is handig naar de verzekeraar toe, net als wanneer u aangifte wilt doen bij de politie.

Type radio doorgeven aan de verzekeraar

Praktisch iedere auto heeft een radio ingebouwd. Het is natuurlijk niet nodig om dat door te geven aan de verzekeraar. Dat verandert op het moment dat u gebruik maakt vaan een andere radio. Indien het gaat om een duurder exemplaar met specifieke functionaliteiten is er sprake van een accessoire.

Het is geen probleem om de radio mee te laten verzekeren, mits u dat op tijd doorgeeft aan de verzekeraar. Zodra de radio eenmaal gestolen is kan de autoverzekering er niet zomaar vanuit gaan dat deze erin zat. Zorg er dus voor dat u voor die tijd, bijvoorbeeld net na aankoop, alvast aangeeft dat u een mooie autoradio plaatst.

Aangifte doen bij de politie

Is de autoradio eenmaal gestolen? Dan dient u daar in ieder geval aangifte van te doen bij de politie. Het is mogelijk dat de radio wordt teruggevonden en u die weer in de auto kunt gebruiken. Erg waarschijnlijk is dat helaas niet. Toch is het van belang om aangifte te doen. U zorgt er daarmee namelijk voor dat u vervolgens de mogelijkheid heeft om de schade te claimen bij de verzekeraar. Zonder aangifte is dat helaas niet mogelijk, waardoor u de kosten dan niet vergoed kunt krijgen.