Autohandelaar en autoverzekering

Autohandelaar en autoverzekering

Bent u een autohandelaar of bent u van plan om een autohandelaar te worden en bent u benieuwd hoe dit gaat met de autoverzekering. Een garage of autohandelaar heeft doorgaans meerdere auto’s te koop staan. In principe zijn al deze auto’s eigendom van deze garage of handelaar, zij zijn dan ook verplicht om de verzekering hiervoor te regelen. Om voor elke auto een autoverzekering af te sluiten wordt erg kostbaar. Echter dient de auto wel verzekerd te worden omdat het mogelijk is dat klanten een testrit maken en onverzekerde auto’s de weg niet op mogen.

Omdat het te kostbaar is om voor elke auto een aparte verzekering af te sluiten is het mogelijk een handelaarskenteken of groene plaat aan te schaffen. Deze mag op elke auto binnen de bedrijfsvoorraad bevestigd worden zodat eventuele klanten hier een testrit mee kunnen maken.

Verzekering voor handelaarskenteken

Met een handelaarskenteken is het mogelijk elke auto te verzekeren die met de groene plaat of met het handelaarskenteken de openbare weg betreed. Er zijn diverse verzekeraars waar u hiervoor terecht kunt. In principe bent u dan alleen WA verzekerd, toch zijn er ook verzekeraars die uitgebreidere modules aanbieden.

Handelaarskenteken verzekering onderdeel van pakket

Doorgaans wordt er niet voor een losse handelaarskenteken verzekering gekozen gezien de meeste verzekeraars dit aanbieden als onderdeel van een pakket. Doorgaans wordt dit pakket een garageverzekering genoemd waarin de verzekering voor het handelaarskenteken zit, maar ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering een brandverzekering en dergelijke.

Of een pakket of een losse verzekering voor u voordeliger is moet blijken. Bekijk goed de verzekeringen apart en sluit niet zomaar het gehele pakket af, kijk kritisch naar de mogelijkheden. Wel is het vaak zo dat u bij een geheel pakket een flinke korting krijgt. Desondanks hoeft die korting niet te betekenen dat u goedkoper uit bent dan wanneer u overal en nergens kiest voor een losse bedrijfsverzekering.