Autodiefstal en vervangend vervoer

Autodiefstal en vervangend vervoer

Uw auto gestolen en heeft u die nodig om naar uw werk te komen of ergens anders heen te gaan? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van een huurauto. De meeste verzekeraars bieden dekking voor deze kosten, zodat u daar niet zelf voor hoeft op te draaien. Het is desalniettemin verstandig om op voorhand na te gaan of er dekking bestaat voor de kosten van vervangend vervoer, zodra u te maken krijgt met autodiefstal. U voorkomt op die manier vervelende verrassingen, zodat u goed weet waar u aan toe bent zodra de auto gestolen wordt.

Kosten van een huurauto vergoed

Op het moment dat u te maken krijgt met diefstal van de auto is het verstandig om contact op te nemen met de verzekeraar. En met de politie, om aangifte te doen. U kunt met de verzekeraar dan meteen overleggen wat u kunt doen om toch mobiel te blijven.

In sommige gevallen zullen de verzekeraars een bepaald verhuurbedrijf voor auto’s aanraden, zodat u daar gebruik van kunt maken. Op die manier kunt u tijdelijk een auto huren. De kosten daarvoor kunt u laten vergoeden vanuit de autoverzekering, welke voorwaarden hiervoor zijn verschillen per verzekeraar.

In Nederland en het buitenland

De dekking op dit gebied door de verzekeraars geldt zowel in Nederland als in het buitenland. Dat betekent dat u zowel hier als over de grens gebruik kunt maken van een huurauto. Bent u bijvoorbeeld op vakantie en wordt de auto gestolen? Dan kunt u daar vervoer regelen om toch verder te kunnen gaan. Bovendien kunt u in overleg met de verzekeraar zorgen dat er vervoer naar Nederland beschikbaar is. De kosten kunt u verhalen, waardoor u die zelf in ieder geval niet hoef te maken.