Advies voor dekking autoverzekering

Advies voor dekking autoverzekering

Consumenten vinden het vaak lastig om een goede keuze te maken wat betreft de dekking voor hun autoverzekering. Dit is eigenlijk ook een hele lastige keuze gezien het erg persoonlijk is. De dekking van uw buurman is niet per definitie de beste dekking voor u. Het advies voor de dekking van uw autoverzekering is dan ook in principe maatwerk.

Richtlijnen

Doorgaans worden er richtlijnen aangegeven voor het verzekeren van een auto. Autobezitters met nieuwe auto’s tot 5 jaar oud krijgen het advies te kiezen voor een All Risk dekking, ook wel volledig casco dekking genoemd. Autobezitters met een auto tussen de 5 en 10 jaar oud krijgen het advies voor een WA beperkt casco dekking, ook wel de WA plus autoverzekering genoemd. En bij oudere auto’s wordt er een advies gegeven voor een WA dekking.

Juiste advies?

Het juiste advies is een persoonlijk advies. De richtlijnen zijn algemeen en passen lang niet bij iedereen. Met een All Risk autoverzekering kunt u rekenen op vergoeding van schade aan de eigen auto wat bij de WA dekking niet het geval is. Bij een duurdere auto is het dan ook vaak onvoordelig om de richtlijnen aan te houden. Ook is het verstandig dat u goed kijkt naar uw eigen portemonnee. Indien u schade maakt en hier niet voor gedekt bent moet u dit zelf bekostigen. Maar heeft u voldoende financieel middelen om dit zelf te bekostigen, of wellicht is het in uw situatie beter wanneer u dit kunt claimen bij uw autoverzekering.

Maatwerk

Een autoverzekering is in principe echt maatwerk, omdat het voor iedereen anders is. Dit geldt niet alleen wat betreft het kiezen voor een dekking, maar ook wat betreft het kiezen voor een verzekeraar. De verzekeraar van uw buurman is niet zomaar de beste voor u. Juist omdat het allemaal zo verschillend is adviseren wij om te kijken naar uw situatie en niet per definitie naar de richtlijnen.