Aanvraag afgekeurd

Aanvraag afgekeurd

Het kan zijn dat u een autoverzekering aanvraagd, maar dat deze afgekeurd wordt om een bepaalde reden. Dit kan zijn vanwege medische, juridische of feitelijke redenen. Met feitelijke redenen bedoelen we bijvoorbeeld dat een jonge bestuurder een grotere kans heeft op een ongeval. Als jonge bestuurder is het dan ook vaak lastig een sport auto of dure auto te verzekeren.

Waar wordt er nog meer op afgekeurd?

U kunt om diverse redenen afgekeurd worden. Heeft u bijvoorbeeld een rijontzegging? Dit kan zijn wegens een ongeval of wegens het rijden met drank. Of heeft u in het verleden betalingsproblemen gehad bij een dergelijke aanbieder? De verzekeraar wilt graag zekerheid, hiervoor wordt dit keuringsbeleid dan ook aangehouden.

Een nog veel voorkomende oorzaak is het verzekeren van een bedrijfswagen als particulier. Als het voertuig op naam van een BV/NV staat of als deze zakelijk wordt gebruikt dient u een zakelijke autoverzekering te hebben. Neem altijd even contact op met de verzekeraar en bespreek de zakelijk mogelijkheden die zij bieden, wellicht kunt u ook nog eens gebruik maken van een collectiviteit-korting.

Eerst oude verzekering opzeggen

Voordat u een autoverzekering afsluit dient u eerst de oude op te zeggen. Verzekeraars kunnen het voertuig niet verzekeren als deze al elders verzekerd is. Veel aanbieders hebben tegenwoordig overigens ook een overstap-service. Zij helpen u dan bij het opzeggen en overstappen van de autoverzekering.

Wat kunt u doen tegen afkeur?

Neem altijd even contact op met de aanbieder, u kunt dan vragen naar de exacte oorzaak van de afkeur. Wellicht is het mogelijk om telefonisch of schriftelijk tot een compromis te komen.

Heeft u bijvoorbeeld betalingsproblemen gehad in het verleden? Dan zou u kunnen voorstellen om de premie direct voor een jaar te betalen. Dit zijn allemaal uitzonderingen waardoor u toch eventueel verzekerd kunt raken, ook al lijkt dit niet mogelijk in de eerste instantie. In geval van de jongere bestuurders en dure voertuigen kunt u uiteraard kiezen voor een alternatief voertuig met een minder hoge cataloguswaarde!